Понеділок, 21 травня 2018 07:07

Як перевезти собаку чи кота за кордон 2022

Оцініть матеріал!
(33 голосів)

Як поїхати за кордон з собакою чи кішкою? Доволі поширене запитання серед наших клієнтів. З отриманням безвізу українці почали частіше подорожувати, а яка ж подорож без домашнього улюбленця? Для виїзду за межі країни з тваринами, необхідно виконати певні правила ввезення та вивезення, про які домовились країни Євросоюзу. Спробуємо розібратись що для цього потрібно і як підготувати пакет документів. Будемо намагатись вживати менше складних термінів, щоб вам було максимально все зрозуміло!

Для виїзду за межі країни собак та котів потрібно:

  1. Ветеринарно-санітарний паспорт для улюбленця;
  2. Спеціальний чіп, що ідентифікує тварину;
  3. Документ про визначення спеціальних антитіл до сказу;
  4. Довідка від ветеринара;
  5. Документ, що підтверджує Неналежність тварини до порід племінної цінності;
  6. Копія закордонного паспорта власника;
  7. Спеціальні засоби для перевезення;

А тепер детальніше по кожному пункту:

1. Ветеринарно-санітарний паспорт на тварину

 Ветеринарний паспорт собаки

З травня 2018 року введено нові правила супроводження домашніх тварин ветеринарно-санітарним паспортом. Якщо коротко, то тепер поставити свою печатку у паспорті ще має державна ветеринарна служба. Після цього у паспорті потрібно перевірити наявність наступних пунктів:

Відмітки в паспорті тварини

  • Фотокартка улюбленця, якщо йому (їй) виповнився 1 рік.
  • Вказана дата коли проводилось чіпування і все це закріплене підписом та печаткою.
  • У паспорті присутні наліпки від вакцин, завірені печаткою клініки й підписом ветеринара. Вакцини мають бути введені в строк не менше ніж за 30 днів і не більше ніж за 1 рік до виїзду за межі країни. Уточніть ці моменти  у вашого ветеринара.
  • Відмітки про проведені заходи щодо захисту від зовнішніх паразитів та глистів.

Не буде лишнім заповнити паспорт англійською мовою!

Важливо!

Важливо пам'ятати, що вакцинація від сказу робиться тільки після чіпування вашого улюбленця у віці від трьох місяців і не пізніше ніж за чотири місяці до виїзду за межі країни. Серед визнаних вакцин

  • Дефенсор (США);
  • Біокан (Чехія);
  • Еурікан (Франція);
  • Біофел (Чехія).

2. Ідентифікація тварини спеціальним чипом

Ідентифікація тварини спеціальним чіпом

Для тварин народжених після 2011-ого року необхідна електронна ідентифікація методом введення під шкіру тварини спеціального мікрочипа. Ця процедура не є болісною для тварини. Наліпка з кодом, яка свідчить про введення мікрочипа, повинна бути вклеєна в паспорт та завірена підписом з печаткою.

3. Довідка про антитіла до вірусу сказу

Тестування проводиться тільки чіпованим тваринам, яким провели вакцинацію проти сказу. Зробити такий аналіз можна не раніше, ніж через 1 місяць і не пізніше, ніж через 1 рік після останнього щеплення від сказу. Для цього необхідно здати кров тварини в лабораторії нашої клініки. Результат дослідження буде готовий через 3 тижні.

Довідка про антитіла до вірусу сказу

Важливо!

  • Довідка дійсна 12 місяців;
  • Після отримання результатів на титр антитіл виїзд дозволений тільки через 3 місяці карантину;
  • Від моменту вакцинації тварини до виїзду у вас пройде 5 місяців.

4. Ветеринарна довідка ФОРМА 1 або ФОРМА 1 ВЕТ (Для країн СНД)

Ветеринарна довідка ФОРМА 1 або ФОРМА 1 ВЕТ

Ветеринарна довідка видається тільки в державних установах ветеринарної медицини, при цьому потрібно мати ветеринарний паспорт з усіма відмітками та печатками (див. п. 1). Такий документ у кінцевому результаті обмінюється на ветеринарний сертифікат міжнародного зразка. Довідку слід отримати за 3 дні до виїзду.

Ветеринарний сертифікат міжнародного зразка

 

5. Довідка про відсутність племінної цінності у тварини

Доволі часто таку довідку питають на кордоні, тому потрібно заздалегідь поцікавитись наявністю кінологічних клубів та товариств. у вашому місті. Саме вони у довільній формі можуть зробити вам таку довідку.

6. Не забудьте підготувати копію закордонного паспорта власника тварини

Подбайте про заздалегідь зроблену копію закордонного паспорта власника тварини. На кордоні не буде часу цим займатись.

7. Спецзасоби для безпечного перевезення тварин

Для транспортування тварини на літаку, в поїзді, на річковому або морському судні контейнер обов'язковий. Не намагайтеся використовувати для цього випадковий ящик або сумку, це небезпечний варіант. До того ж транспортна компанія може відмовитися перевозити тварину в контейнері, що не відповідає існуючим вимогам.

Сумки та переноски щоб вивезти собаку чи кота закордон

Перед покупкою враховуйте:

  • Розмір контейнера. Він повинен відповідати породі і габаритам тварини. Слід враховувати і вимоги компанії-перевізника;
  • Комплектація. Важливо наявність поїлки, м'якої підстилки, надійних замків, міцної ручки для перенесення;
  • Особливості конструкції. Для великих порід краще придбати модель на колесах;
  • Перевіз тварин на власній машині не відповідає суворим правилам. Однак зручність і безпека тварини і тут стоять на першому місці. Краще поцікавитись правилами перевезення тварин у консульстві країни, куди ви подорожуєте.

Специфіка ввезення тварин у різні країни світу

Різні країни мають свої особливі правила ввезення тварин на їхню територію. Рекомендуємо перед мандрівкою зателефонувати у консульство країни, кордон якої будете перетинати з вашим улюбленцем. Та вияснити нюанси перетину кордону з тваринами саме для цієї країни. Це позбавить вас непередбачених ситуацій на кордоні.

Ось перелік країн, з нюансами яких ми розібрались і з радістю розповімо і вам:

Клініка "ОлВет" пропонує вам свою допомогу з оформлення документів на вивезення тварини за кордон. А саме: ми візьмемо кров для аналізу, оформимо всю супровідну документацію та відправимо в лабораторію до Києва. Документи для вивозу тварини за кордон готуємо під ключ!

Поширені запитання щодо перевезення собак та котів закордон

Ні, з травня 2018 року введено новий зразок міжнародного ветеринарно-санітарного паспорта. Отримати його можна у державній ветеринарній службі.

Так, без щеплення вакциною від сказу, ви не зможете отримати серологічний титр на антитіла до сказу. Вас не пропустять на кордонах, якщо подорожуєте автомобілем. Більше того, без такої процедури, швидше за все будуть проблеми з авіакомпаніями. Практично усі аеропорти вимагають щоб тварина була вакцинована від сказу

Ні практично усі країни ЄС та більшість інших країн вимагають серологічний тест на антитіла до сказу. Зробити такий тест можна не раніше, ніж через 1 місяць і не пізніше, ніж через 1 рік після останнього щеплення від сказу.

Так, мікрочип повинен бути. Його номер повинен бути вказаний у ветеринарному паспорті. Також вам не вдасться отримати серологічний тест без ISO-сумісного мікрочипа.